Welkom bij

Wereldwinkel Goeree-Overflakkee

Welkom bij Wereldwinkel Middelharnis

 Als elke vrijwilliger een ster kreeg werd het nooit meer donker(Loesje) 

                       

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en heerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten - zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met uw aankoop helpt u hen daarbij.

Wereldwinkels zijn bijzondere cadeauwinkels waar je producten kunt kopen uit niet-westerse culturen. Koffie van boeren uit Tanzania, lieve knuffels uit Sri Lanka en trendy sieraden uit India. Maar ook geurige wierook, authentieke muziekinstrumenten, leuke woonaccessoires en bijzondere bureauartikelen. En je vindt er smakelijke levensmiddelen. Zoals koffie, thee, cacao, sauzen, chutneys en wijn. Koop je iets in één van de 400 Wereldwinkels in Nederland dan bevorder je de eerlijke handel en steun je de ontwikkeling van zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren op het zuidelijk halfrond.


Dit zeggen zij erover:

‘We bepalen gelukkig nu zelf welke know-how we op dit moment nodig hebben' Nu een aantal boerenvertegenwoordigers in Tanzania getraind zijn in ‘koffie proeven’, kunnen zij de kwaliteit van de partijen écht beoordelen en zijn zij écht in staat de kwaliteitsdiscussie met de afnemers te voeren.

‘Omdat de ontwerpen van onze knuffels zo aanslaan, exporteren we ze nu ook! ’ 

Sandra nam zich één ding heilig voor: ze zou een beter leven krijgen dan haar ouders. En niet alleen zijzelf, ook andere vrouwen in Sri Lanka. Ze werd advocaat en startte daarnaast de weefwerkplaats Selyn die aan 200 vrouwen werk biedt.

‘Dankzij goede ondersteuning konden wij onze sieraden verkopen en leggen we nu geld opzij voor de kinderen’

Professor Sharma en zijn vrouw Tara trokken zich het lot van de ‘onaanraakbaren’ en moslim handwerkslieden in India aan. Onder hun leiding zijn inmiddels tientallen sterke handnijverheidsgroepen ontstaan die erin slagen de markt te betreden. Zij krijgen een goeie prijs voor bijvoorbeeld hun sieraden en kunnen geld opzij leggen voor hun kinderen.

De koffie, de knuffels en sieraden koop je dus in de Wereldwinkel!

Wereldwinkel Goeree-Overflakkee is in september 2000 gestart. We zijn destijds begonnen in een zaaltje van de Gereformeerde Kerk, maar we kregen al snel een pandje op het Spuiplein aangeboden. Omdat het een oud pand was en de locatie een beetje achteraf lag zijn we op zoek gegaan naar een andere locatie. Die is gevonden in het plan Diekmeesters, tegenover de Hema, op d’n Diek. Dit is mede mogelijk gemaakt door de scholengemeenschap Prins Maurits. De school en de winkel zijn hiervoor een samenwerkings-verband aangegaan.

In het pand is niet alleen de winkel, maar ook een instructieruimte voor de leerlingen van het praktijk-onderwijs. De leerlingen gaan de winkel een aantal dagen in de week runnen en de vrijwilligers van de Wereldwinkel de andere dagen.

Hier kunt u meer lezen over het ontstaan van de Wereldwinkels

Openingstijden Wereldwinkel Middelharnis:

MAANDAG:            10.00 – 11.30 UUR

DINSDAG:              10.00 – 17.00 UUR

WOENSDAG:          10.00 – 17.00 UUR

DONDERDAG:         10.00 – 17.00 UUR

VRIJDAG:               10.00 – 17.00 UUR

ZATERDAG:            10.00-17.00 UUR

Op de maandagen in de schoolvakanties zijn we gesloten