Welkom bij

Wereldwinkel Goeree-Overflakkee

20% korting op mobiles, dromenvangers en slingers

Voor een prachtige mobile, dromenvanger of slinger moet je bij de Wereldwinkel zijn! Verkrijgbaar in de mooiste kleuren en ontwerpen. 
Daarnaast krijg je tijdelijk ook nog eens 20% korting op deze artikelen. Neem eens een kijkje bij de Wereldwinkel en profiteer van 20% korting op mobiles, dromenvangers en slingers.

* actie is geldig van 12 november t/m 5 december 2018

De Wereldwinkel Goeree Overflakkee te Middelharnis heeft een ruime keuze aan mooie en unieke Fairtrade sier- en gebruik voorwerpen uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Authentiek, ambachtelijk en soms traditioneel gemaakt en meestal met een hedendaags tintje. Cadeaus van de Wereldwinkel vertellen hun eigen verhaal: hoe ze soms met weinig middelen zijn gemaakt of hoe de makers met de verkoop van de producten hun bedrijf hebben opgebouwd.  U kunt bij ons terecht voor mooie siervoorwerpen en bijous, Fairtrade voedingsmiddelen en koffie (bonen) en (ook losse in een pak, nieuw) thee.

Het is soms moeilijk om een goede keuze te maken. Fairtrade, Iets van ver weg (het helpen van mensen in ontwikkelingslanden) of duurzaamheid (letten op milieu en dichtbij shoppen).

Eén ding is zeker: voor Wereldwinkelartikelen is een eerlijke prijs betaald, waardoor de mensen erachter een beter leven kunnen krijgen.

Omdat de december maand voor de deur staat, bieden wij van 12 november tot en met 8 december onze mobiles, slingers en dromenvangers met 20% korting aan. Dromenvangers uit Bali van Artisans. Sinds 1994 worden in dit bedrijf dromenvangers gemaakt. Er wordt enkel met lokale producten gewerkt, van de werknemers is 95% vrouw. De werknemers, voornamelijk vrouwen, die geen opleiding hebben genoten, krijgen de kans zich voortdurend te blijven ontwikkelen door middel van opleidingen.  De ruimte waarin gewerkt wordt is erg schoon omdat deze ook tevens als school dient

De producent van de resin mobiles wil zo transparant mogelijk werken. De productie vindt plaats in een ruime werkplaats, naast het kantoor. Hierdoor zijn de arbeidsomstandigheden en de kwaliteit van het product goed te controleren. De producent hecht veel waarde aan het welzijn van zijn medewerkers. Er is dan ook veel aandacht voor voorlichting (o.a. medisch, de werknemers en hun familie zijn standaard verzekerd) sociale programma's. Tevens probeert de producent gebruik en verspilling van chemicaliën (resin is hars van een boom, maar dient bewerkt te worden en draden gesoldeerd waartussen de hars) zoveel mogelijk te voorkomen.

Bij aanschaf wordt er door de vrijwilligers die in de winkel staan graag uitleg gegeven over de makers en het productie proces. Dat geeft een cadeau uit de Wereld Winkel nog eens extra meer waarde